„Klubrádió
A lényeg

Ellopta az Origo a Napirajz nevet

4/05/2023 15:35

| Szerző: Klubrádió

Merényi Dániel, azaz Grafitember sajátosan rajzzal reagált az esetre.

Napirajz néven indított karikatúrarovatot az Origó, de nem az eredeti alkotó költözéséről van szó. Ez a név már foglalt volt Merényi Dániel, vagyis Grafitember által, aki 2005 óta posztolja tartalmait Napirajz néven. Erről maga Merényi is posztolt egy zárt Facebook-csoportban, ahol arról írt, hogy bár szánalmas és pitiáner az Origó lépése, de nem veszi fel, és a csoport tagjait is arra kérte, hogy ne ugorjanak rá.

Ennek ellenére a Merényi rajzainak otthont adó Telexen csütörtökön mégis megjelent egy új mű, ami egyértelműen erre a helyzetre reflektál.

Merényi a Kreatív Online-nak a következőket nyilatkozta: "Nem tervezek további jogi lépéseket velük szemben, már csak azért sem, mert sohasem gondoltam, hogy a Napirajz márkanevet le kellett volna védetnem, egyszerűen nem láttam értelmét. A levédetés folyamatát azért a mai nappal elindítom, ha meg az Origo valamiért nálam hamarabb kaparintja meg a Napirajz nevet, akkor ugyanúgy folytatom, csak mondjuk Gyapjútakaró néven. Ennél mélyebben nem szeretnénk foglalkozni a dologgal, mert nem érdemes. Ha az Origo folytatja a saját Napirajz rovatát, azzal meg úgyis a rajzaimnak gyűjt további forgalmat".