„Köszönjük,

Ellenzéki politikusok: Az emberek oltásra, Orbán szotyiköpködés után sóvárog

30/04/2021 14:30

| Szerző: Klubrádió

Az ellenzék kommentálta a pénteki vakcinálással kapcsolatos eseményeket. Azután, hogy Orbán Viktor bejelentette, a mai napon lehet Pfizerrel oltantni, a vakcinaregisztrációs oldal összeomlott, két kórház előtt pedig kígyózó sorok alakultak ki. Karácsony Gergely főpolgármester szerint itt lenne az ideje annak, hogy a kormány, végre megszervezze az oltást, amiben az önkormányzatok szeretnének segíteni. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig úgy véli, az Oltásra Éhezők Viadala zajlik. A DK szerint az akció célja az volt, hogy Orbán a hétvégén kielégíthesse a szotyiköpködés utáni sóvárgását.

Több száz méteres sorok alakultak ki a kórházi oltópontoknál péntek délelőtt, miután összeomlott az időpontfoglaló rendszer, és elterjedt, hogy az is megkaphatja a Pfizer-vakcinát, akinek nem sikerült a regisztráció az oltásra.

„Sejteni lehetett, hogy ez lesz, ha a politikai lózungok pufogtatása helyett csak egy kicsit jobban odafigyelne a kormány az emberekre, akkor a mai tömegjelenetek, a regisztrációs rendszer összeomlása igazán elkerülhető lett volna.” Így reagált Karácsony Gergely a kígyózó sorokra. „Valójában ezt hívják kormányzásnak: az odafigyelést, a pontos tervezést és szervezést, a belátás és az együttműködés képességét.”

A főpolgármester szerint a maihoz hasonló kényelmetlenségektől és bosszúságtól lehetne megóvni az embereket, ha a kormány elfogadná az önkormányzatok segítségét, és több európai ország példájára tömeges oltópontokat hoznánk létre. „Itt az ideje, hogy a kormány visszavegyen a pökhendi stílusból, és némi önkritika után a szervezésre kezdene koncentrálni végre. Az önkormányzatok továbbra is készen állnak, hogy segítsenek.”

Koronavírus - Oltás az orosházi Platán Idősek Otthonában
 
VakcinaFotó: Rosta Tibor / MTI
 

Lemondásra szólította fel Orbánt

„Hatalmas a káosz, a hétvégi focimeccsek és a júniusi Eb-mérkőzések érdekében ma egy »Oltásra Éhezők Viadala«️ zajlik.”

Ezt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő írta. „A Tábornok bejelentette, hogy van Pfizer (de a jövő héten már nem lesz), a regisztrációs rendszer összeomlott, hatalmas sorok állnak az oltópontokon” – írja. Hadházy szerint ezt is csak a magyarokkal merik büntetlenül megcsinálni.

„Erős hét lett ez Miniszterelnök Úr Szerdán kilopja a haveroknak az állami vagyont, csütörtökön bejelenti, hogy átverés volt az egész, pénteken pedig tanúbizonyságot tesz totális alkalmatlanságáról” – fogalmazott Kanász-Nagy Máté, az LMP társalelnöke. „Tudja miniszterelnök úr, egy ország vezetését, egy pandémia kezelését nem lehet a szerencsére bízni. Az emberek többsége után önnek is be kell látnia, alkalmatlan az ország és a járvány kezelésére. Azonnali lemondásra szólítjuk fel.”

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne csak egy napra, hanem mostantól folyamatosan, mindennap tegyék lehetővé az összes nyugati oltás foglalását, „ne csak akkor, amikor a miniszterelnök hétvégi szotyiköpködés után sóvárog”.