„Klubrádió

Elemző: a 2008-ashoz hasonló pánik a tőzsdéken

9/03/2020 16:15

| Szerző: Klubrádió

Továbbra is zuhanórepülésben a részvénypiacok. Az amerikai Dow Jones is jókora, 7 százalékos mínuszban kezdett, ezért rövid időre felfüggesztették a kereskedést is.

Továbbra is zuhanórepülésben vannak a részvénypiacok. A befektetők a koronavírus-járvány gazdasági hatásait igyekeznek ellensúlyozni. Az amerikai Dow Jones is jókora, 7 százalékos mínuszban kezdett, ezért rövid időre felfüggesztették a kereskedést is.  Európában már reggel óta rossz a hangulat. A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE több mint 9 százalékos, a frankfurti DAX-index pedig mintegy 6,5 százalékos mínuszban jár. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe csaknem 8 százalékos veszteséget mutat. A nagyobb papírok közül  az OTP 8 százalékos mínuszt produkál, míg a MOL részvények árfolyama mintegy 10,5 százalékot esett. 

2020. március 09. A lényeg / részlet, Nagy Viktor (20.03.09.)
01:09
00:00

A 2008-as pánikhoz hasonlította a tőzsdéken tapasztalható mostani hangulatot a Portfolio.hu vezető elemzője. Nagy Viktor arra számít, hogy a zuhanás még egy darabig eltarthat, mivel a befektetők nem látják, hogy milyen úton lehetne megfékezni a koronavírus-járvány negatív hatásait.