„Klubrádió
A lényeg

Egyre több a melegellenes erőszak Magyarországon

19/07/2021 08:08

| Szerző: Klubrádió

Július 13-án hárman megpróbáltak betörni egy budapesti lakásba, majd távozás előtt LMBTQ-ellenes matricákkal ragasztottak tele az ajtót és a lépcsőházat is. Az ok, hogy az ott élő család erkélyén szivárványos zászló lógott, írja a Telex.

A július 13-i támadás elszenvedőinek egyike az RTL Klub híradójának azt mondta, az eset után napokig attól tartottak, hogy vissza fognak térni a támadók, de azóta már akkor is óvatosabbak, ha csak lemennek a boltba.

A Háttér Társaság LMBTQ érdekévdő szervezet az eddigi bejelentések többszörösét kapja, mióta elfogadták a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvényt. A civil szervezet ügyvivője, Dombos Tamás szerint ennek hátterében az állhat, hogy a jogszabály miatt felhatalmazva érzik magukat azok, akik LMBTQ-ellenes nézeteket vallanak. A leggyakoribb a verbális erőszak, a fenyegetőzés, de előfordul lökdösődés és más fizikai erőszak is. Dombos elmondta, hogy az elmúlt hetekben tucatnyi megkeresést kaptak szomszédok közötti vagy tömegközlekedésen, iskolákban vagy munkahelyeken történt, szóváltással vagy kifejezetten erőszakkal való fenyegetéssel járó konfliktusokról, írja a Telex az RTL alapján.

Az RTL a növekvő tendencia, illetve az elfogadott törvény állítólagos hatása miatt megkereste a Kormányzati Tájékoztatási Központot is, innen azt a választ kapták, hogy a kormány minden bűncselekményt elítél, a hatóságok pedig a törvény teljes szigorával lépnek fel az ilyen esetekben.