„Vásároljon
A lényeg

Egyenlítettek a németek, de azonnal válaszolt a magyar csapat

23/06/2021 21:48

| Szerző: Klubrádió

Sallai tökéletes beadását Szalai Ádám fejelte Neuer hálójába a 11. percben. Aztán Hummels és Havertz összehozta az egyenlítő gólt a 66. percben, de a magyar csapat azonnal válaszolt: Schäfer fejelt gólt, 2-1! 

Szakadó esőben kezdődött az F-csoport utolsó meccse Münchenben. A németeknél Manuel Neuer megint viselte a szivárványos csapatkapitányi karszalagot.

EURO-2020 - Németország-Magyarország
 
A magyar csapat a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkőzés előtt a müncheni Allianz Arénában 2021. június 23-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Az első lehetőség a hazaiaké volt, Kimmich lövését védte Gulácsi, majd a magyar szöglet után nem sokkal Sallai kapott jónak tűnő indítást, de nem tudta kapura tenni. Fiola rúgta fel Kimmichet, majd a szabadrúgásból Rüdiger fejelt mellé a 8. perc legvégén. Aztán a 11. percben gyönyörű kontrát vezetett a magyar válogatott: Sallai tette le Negónak, majd kapta vissza, Szalai Ádám jelezte, hogy kéri a beadást, jött is a labda, és a Mainz csatára nagyon szépen fejelte be, 0-1. A Real Madrid klasszisa, Toni Kroos a fejét csóválja, nem hiszi el.

A 17. percben Havertz veszélyeztetett, majd Gnabry lőtt, de azt blokkolta Schäfer. Nem sokkal később már a kapufára volt szükség Kimmich szöglete után, amit Hummels fejelt rá. Aztán Ginter lőtt közelről, Gulácsi védett, mindez a 22. percben. A német válogatott beszorította a magyarokat. A 24. percben Sané borította fel Kleinheislert, a játékvezető nem látott ezzel problémát, majd Kimmich beadása mindenki fölött átszállt.

Botka rúgta fel Gündogant a 28. perc végén, a védő kihagyja a következő meccset, mert már volt sárgája. Rövidesen éppen Gündogan volt az, aki szintén besárgult, mert lerántotta a megindulni akaró Kleinheislert. Szalai nagyot küzdött, majd Schäfer indította Sallait a 33. percben, rálőtte, de blokkolták, majd Fiola beadása után takarított Rüdiger. Aztán jó kényszerítő után Szalai Attila indulhatott meg a bal szélen, de hosszú volt a beadása Kleinheislernek. Az özönvízszerű esőben kicsit kijjebb jött a magyar válogatott.

A 37. percben Sané cselsorozatát állította meg szabályosan Nagy Ádám, miközben a nézők megpróbáltak fedezéket keresni. Mintegy válaszul Kleinheisler indult meg a jobb szélen, lekészítette Schäfernek, aki viszont fölélőtt. Sallai is kapura lőtt a 39. percben, könnyen fogta Neuer. A magyar válogatott pontosan és taktikusan játszott. Aztán nem sokkal később az előrefutó Botka maradt lenn, miután Rüdigerrel találkozott. Ápolás után tudta folytatni a Fradi védője. A 45. percben aztán Havertz lőhetett kettőt is a 16-oson belülről, az elsőt Orbán blokkolta, a másodiknál viszont eltörte a labdát a Chelsea BL-győztese. Félidőben Németország-Magyarország 0-1.

Cserék nélkül és német nyomással indult a második félidő. Gnabry vett át szép emelést a 16-oson belül, a magyar védők tisztáztak előle. Aztán Gosens mentett becsúszva Nego elől. A második félidő elején annyira nem volt eseménydús a játék, inkább kisebb-nagyobb szabálytalanságokat láthattunk. Az 55. percben Gündogan és Schäfer fejelt össze Rüdiger rossz lövése után, ápolni kellett őket. A németeknél a bayernes Goretzka váltotta a mancitys Gündogant, majd Szalai Ádám birkózott ki egy szabadrúgást. Kleinheisler tekerését Neuer kiütötte, a labda Negótól Fiola elé került, aki nem találta el jól.

A 60. percben Orbán mentett a kapu előtt, teljesen tisztán Havertz elől. Szalai Attila nagy labdájával indulhatott meg Fiola, akit Sané kézzel-lábbal próbált megállítani, sárgát érően. A 16-os oldalától jöhetett Sallai a szabaddal, rá is tette, de a kapufa külső szélét találta el. Neuer rajta volt. Szalai Ádám is kapott egy sárgát a 65. percben, majd Botka fejelte ki Gosens beadását szögletre. Aztán Fiola is besárgult, de ennél nagyobb baj, hogy egyenlítettek a németek a 66. percben: Kimmich szabadrúgásának alászaladt Gulácsi, Hummels elfejelte, és Havertz juttatta a kapuba közelről, 1-1.

Még fel se fogtuk, hogy baj lehet, amikor jött Schäfer: Szalai ugratta ki a fiatal középpályást, aki a rossz ütemben kilépő Neuer mellett 11 méterről befejelte, 2-1!

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)