„Klubrádió
A lényeg

Egyedi esetként kezelik a Völner-ügyet

13/01/2022 15:26

| Szerző: Klubrádió

Az ártatlanság vélelmére hivatkozott Gulyás Gergely a Völner-üggyel kapcsolatos újságírói kérdésekre adott válaszában. A politikus nem érzi úgy, hogy bármit kellene Varga Juditnak tennie, vagy mondania, mint gondoskodni az igazságügyminiszter helyettesi poszt betöltéséről.

A 444 kérdezett Völner Pálról, aki az ügyészség gyanúja szerint éveken keresztül, rendszeresen rakott el kenőpénzt Varga Judit miniszter helyetteseként.

Gulyás azt mondta, az ártatlanság vélelmét el kell fogadni, és „a gyanúsítás alapján kizárható, hogy ha ez megtörtént, akkor ne egyedi elkövetés lett volna”. Ezért nem gondolja, hogy Vargának tennie, mondania kellett volna bármit azon kívülw, hogy gondoskodott az új helyettes kinevezéséről.

A Telex kérdésére Gulyás. Ha valaki megnézi a legfőbb ügyész indítványát, amit a mentelmi bizottságnak küldött, az derül ki Gulyás szerint, hogy magányos bűnelkövetésről van szó, és a hivatali vesztegetés nem rendszerszinten történt az Igazságügyi Minisztériumban. Ezért nem tudhatott róla Völner felettese, Varga Judit vagy más a minisztériumban.

Völner a miniszterhelyettesi, államtitkári posztjáról lemondott, amikor nyilvánosságra került a gyanúsítás, de továbbra is képviselő.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Völner PálFotó: Koszticsák Szilárd/MTI