„Köszönjük
A lényeg

Egy zuglói iskolában nem nagyon lehet bekapcsolni a számítógépeket

6/10/2022 12:25

| Szerző: Klubrádió

A árammal működő eszközök használatát és bekapcsolását is korlátozták a zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikumban.

„Minimális gyakorlati oktatást kell tartani a gépek fogyasztása miatt”, mert legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást.

A zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikum egyik osztályfőnöke levélben értesítette a tanulókat és azok szüleit, hogy miután legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást – aminek betartását rendszeresen ellenőrzik majd –, a továbbiakban nem nagyon lehet olyan dolgokat használni az iskolában, ami árammal működik.

A 444 cikkében felsorolja az tiltásra került eszközök használatát:

  • Nem lehet „feleslegesen” használni a lámpákat,
  • „szigorúan tilos” az iskolában tölteni a mobiltelefonokat,
  • de saját laptopot sem lehet használni.

A portálhoz eljuttatott egy másik levél tartalma is, amelyet a múlt héten kaptak a tanárok. Abban azt írták, hogy a tanáriban korlátozták a hűtőszekrények használatát, de ezen felül korlátozták a nyomtatók és egyéb elektronikai eszközök használatát is. Mármint „a projektorok és számítógépek használatát”, ami azt jelenti, hogy„informatikaórán minimális gyakorlati foglalkozást kell tartani a gépek fogyasztása miatt”.Úgy tudjuk, a tanároknak küldött levélben az állt, hogy ha nem jön össze az energiafogyasztás 25 százalékos csökkentése, „további szankciók” várhatók. Olvasónk azt írta erre:„Ezzel csak annyi problémánk van, hogy gyakorlatilag minden órán projektort használunk, így ennek a korlátozása csak az idiotizmus jele.”A fenntartó ebben az iskolában is 18 fokos hőmérsékletet írt elő, és hogy ezt tartani tudják, szellőztetni csak a két nagyszünetben lehet majd, „a hetes kötelessége, hogy ügyeljen arra, hogy a többi szünetben ne lehessen nyitva ablak”.

Emellett azt kérik a diákoktól, hogy „mindenki öltözzön fel jól, lehetőleg rétegesen”, illetve vigyenek magukkal „ülőpárnát, plédet”, hogy „ne fagyjanak oda a székhez”, mert „a fűtési időszakban az első órán még hideg lehet”, miután nem indul be azonnal a fűtés, „az utolsó órán pedig már hideg”, mert már korábban leállítják a fűtést, „mivel a tanítás befejeztével az iskola épületét el kell hagyni”.