„Köszönjük,

Egy percre leáll Budapesten a tömegközlekedés szerdán délben a járvány áldozatainak emlékére

23/03/2021 16:44

| Szerző: Klubrádió

„Ebbe nem lehet beletörődni” – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán, miután a keddi lett a koronavírus-járvány eddigi leggyászosabb napja, 252 áldozattal. Mint írta, Magyarország napok óta vezeti a világ legszomorúbb listáját:  lakosságarányosan nálunk halnak meg a legtöbben az egész világon.

Budapest csatlakozott az európai nagyvárosokat tömörítő Eurocities kezdeményezéséhez, és szerdán, március 24-én egy perc némasággal emlékezik meg a koronavírus-járvány áldozatairól, és mindazokról, akik bármilyen módon elszenvedik a járvány következményeit – közölte Karácsony Gergely.

 
Karácsony Gergely
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
 

 

Március 24-én délben egy percre megáll a közösségi közlekedés is a fővárosban, hogy „osztozzunk azok gyászában, akiktől szeretteiket, barátaikat, ismerőseiket vette el a járvány. És ezzel a gesztussal szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik a frontvonalban küzdenek a járvánnyal, orvosoknak, rezidenseknek, ápolóknak, mentősöknek, és azoknak is, akik munkájukkal a korlátozások idején is működtetik a városainkat és Magyarországot” – írta Facebook-oldalán a főpolgármester.

Karácsony Gergely azt írta, ez a gesztus nem csökkenti a fájdalmát azoknak, akik szeretteiket gyászolják, de azt éreztetheti, hogy a budapestiek közössége tudja, az életnél, az embernél nincs fontosabb, minden gondolat, tett csak ebből indulhat ki. Ezért most ez nem a harsányság, a lózungok, a sikerpropaganda, hanem az elcsendesedés, az együttérzés és az együttműködés ideje.