„Klubrádió
A lényeg

Egy osztályt elvesznek a Karinthy Gimnáziumtól

21/10/2022 14:14

| Szerző: Klubrádió

A tankerület jövőre elveszi a Karinthy Frigyes Gimnázium egyik két tannyelvű osztályát.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban a tankerület jövőre nem engedélyezi az egyik angol-magyar két tannyelvű osztály elindítását. Az iskola egyik tanára a Telexnek azt mondta: nem indokolták meg a döntést, a Karinthyban hosszú évek óta három két tannyelvű osztályt indítanak. Pénteken a gimnáziumból 22-en vesznek részt a polgári engedetlenségben, és korábban is aktívak voltak az intézmény munkatársai a pedagógustiltakozásokban, de nem tudni, összefügg-e ezzel a tankerület döntése.

Berta Bea, az iskola egyik tanára a portálnak azt mondta, hogy múlt hét pénteken, 14-én kapott az iskola a Külső-Pesti Tankerületi Központtól egy határozatot, amiben az állt: jövőre az öt osztály helyett csak hármat indíthatnak. Indoklás nem szerepelt a határozatban.

Majd hétvégén az igazgatónak telefonáltak, hogy kedden délelőtt várják a tankerületben egyeztetésre.

"Onnan ő úgy jött el, hogy indulhat öt osztály, tehát létszámban fel lehet venni annyi gyereket, mint korábban, de eddig három angol két tannyelvű osztályunk volt, jövőre kettő indulhat, helyette sima gimnáziumi osztály indul" – mondta Berta.

A Karinthy Frigyes Gimnáziumban október 5-én, az országos pedagógussztrájk napján többen is részt vettek a polgári engedetlenségben, és a továbbiakban is terveznek részt venni.