„Klubrádió
A lényeg

Egész évfolyamok kerültek karanténba, van ahol az egész iskola bezárt

12/01/2022 08:06

| Szerző: Klubrádió

Nagyot ugrott a koronavírus-fertőzöttek száma több általános és középiskolában – tudta meg az Eduline. Van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten. 

Az ötödik hullám következményeként egyre több általános és középiskolában – a téli szünet utáni második héten – megugrott az igazolt fertőzött diákok száma – sok helyen egyszerre több osztály volt kénytelen átállni digitális oktatásra. A diákok átoltottsága nem elég nagy ahhoz, hogy az iskolákban ne terjedjen a vírus – az 5-18 évesek harmada egy, negyede pedig két oltást kapott eddig.

Pedagógussztrájk - Tiltakozó tanárok a miskolci Herman OttóMTI Fotó: Vajda János
 

Az Educatio-kiállítást, a háromnapos továbbtanulási, oktatási expót ennek ellenére megtartják. Tavaly óvatosabbak voltak, akkor csak online tartották meg a programot, idén azonban online és hagyományos formában is megszervezik – igaz, speciális szabályokkal: egyszerre nem lehetnek többen az eseményen ötezer főnél; a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal léphetnek majd be; a 18 év alatti, oltatlan diákok pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel vehetnek részt a kiállításon; kötelező lesz a maszk, és rengeteg fertőtlenítőállomással készülnek – mondták a kiállítás szervezői az Eduline kérdésére.