„Klubrádió
A lényeg

Dúró Dóra: Nem hisztiellenzék szeretne lenni a Mi hazánk

6/04/2022 14:13

| Szerző: Klubrádió

"Nem hisztiellenzék szeretnénk lenni és nem zsigeri ellenzék"– mondta Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese az M1 műsorában (a köztévében az ellenzéki pártok többsége négyévente kap öt percet, a választások előtt). Elmondta, hogy lesznek olyan ügyek, amelyekben tudják támogatni a kormányt, és jelezte, hogy a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson négy nemmel szavazott.

Dúró pártja választási eredményét csodaként, illetve „a szív, a hit, az elvhűség és a munka diadalaként” értékelte. szerinte részben a Jobbik kiábrándult szavazói adják a párt bázisát – idézi a 444 az MTI összefoglalóját.

A szélsőjobboldali politikus beszélt arról, hogy a koronavírus miatti lezárások és az oltások ügyében „a Fidesz és a balliberálisok ugyanazt a politikát folytatták, a lezárások és az oltás erőltetésének politikáját”. Felhozta, hogy szerinte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) akár kormányok megkérdezése nélkül is dönthetne koronavírus elleni kötelező oltásról, és ezt ők ellenzik.

Elmondta azt is, hogy a NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen csak ők emelték fel a szavukat, és Ukrajna feltétel nélküli európai uniós tagságát is csak ők ellenzik.

Az egyesült ellenzék, azon belül a Jobbik választási eredményét úgy kommentálta a volt jobbikos politikus, hogy „nem lehet matematikaképletnek nézni az embereket”, mert a politika alapvetően az értékekről szól, és nem szabad kikerülni a stratégai kérdéseket. Szerinte Mi Hazánk tudott víziót adni az embereknek, ezzel szemben a baloldali ellenzék arra csupaszította le a választás kérdését, hogy „Orbán Viktor vagy nem Orbán Viktor”. 

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)