„Klubrádió
A lényeg

Dugódíjra karácsonyozással reagált a fideszes államtitkár a Parlamentben

4/07/2022 16:25

| Szerző: Klubrádió

Az LMP újonc képviselője, Bakos Bernadett szükségesnek nevezte a dugódíj bevezetését, erre Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára erre azzal válaszolt: szerinte Budapesten közlekedési káosz van, és ez "Karácsony Gergely főpolgármester cselekvőképtelenségének következménye".

Ahogy a 24.hu beszámol róla, az LMP újonc képviselője, Bakos Bernadett szükségesnek nevezett a dugódíjat hétfői parlamenti felszólalásában és sérelmezte, hogy ettől a kormány mereven elzárkózik. 

„A 21. század kihívásaira nem reagálhatunk hatékonyan, ha nem változatunk az életmódunkon. Budapesten az autók miatt nem lehet haladni, ezért teljes, átfogó, az egész városra vonatkozó forgalomcsillapítási tervre van szükség” – jelentette ki Bakos. Szerinte a dugódíj hatékony eszköz a forgalomcsillapításra, ezt más városok példái is bizonyítják. A kormány azonban nem keresi a jó megoldásokat, hanem csak súlyosbítja a helyzetet, például a klímabérletről szóló döntést is halogatja – mondta az ellenzéki politikus, akinek pártja az 5 ezer forintos tömegközlekedési bérlet ötletét dobta be a múlt héten.

A kormány „karácsonyozással” reagált a dugódíj felvetésére, fogalmaz a portál cikkében. „Az ellenzék egymás ellen hangolja az autósokat és azokat, akik más módon közlekednek, de nem attól lesz élhető a város, ha ilyen konfliktusokat generálnak, hanem ha mindenki talál számára megfelelő közlekedési módot. Nem az a jó irány, ha újabb terheket raknak az emberek vállára, ráadásul erről a javaslatról nem kérték ki az érintettek véleményét” – válaszolt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki azt kérte a képviselőtől, hogy ha valóban tenni akar Budapest élhetőségéért, győzze meg a főpolgármestert, hogy „számolja fel a közlekedési káoszt, amely a fővárosi közlekedésben kialakult”, és amely szerinte Karácsony Gergely főpolgármester „cselekvőképtelenségének” következménye.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)