„Klubrádió
A lényeg

Donáth: az Európai Bizottság ne adjon pénzt a magyar kormánynak, amíg nem vonja vissza a sátusztörvényt

30/05/2023 13:12

| Szerző: Klubrádió

„Radikális eszközökre van szükség az oktatással kapcsolatban, ezért arra fogom kérni az Európai Bizottságot, hogy emelje be az EU-pénzek folyósításának feltételei közé az oktatási reform végrehajtását – mondta Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a párt kampányindító sajtótájékoztatóján a Karmelita kordonjai előtt.

Hozzátette: pontosabban arra kéri majd a Bizottságot, hogy vonassa vissza a (pedagógus) státusztörvényt a kormánnyal, és írjon elő azonnali 50 százalékos béremelést a magyar pedagógusoknak. Közölte: biztos érik támadások emiatt, de szerinte árulás lenne, ha csendben tűrnék, hogy szétrohasszák a magyar oktatást, a gyermekek jövőjét.

 
Donáth Anna.Forrás: 
Facebook
 

A magyar pedagógusok az olyan baloldali politikusok miatt nem kapnak fizetést, mint Donáth Anna, aki havi 5 millióért bevallottan azért dolgozik, hogy Magyarország ne kapja meg az hazánknak járó uniós forrásokat és a pedagógusok ne kereshessenek havi 800 ezer forintot. A pedagógusok már rég megkaphatták volna a fizetésemelésüket, ha a baloldal nem áskálódik a saját hazája ellen és Magyarország már megkapta volna a neki járó uniós forrásokat – reagált Donáth  bejelentésére a kormány. (MTI)