„Klubrádió

Telex: Dobrev és Karácsony is indul az előválasztáson

28/04/2021 09:15

| Szerző: Klubrádió

Noha a hivatalos megkereséseket hárítják, a Telex forrásai egyöntetűen azt mondják: eldőlt, hogy Budapest vezetője, valamint az Európai Parlament DK-s alelnöke is ringbe száll az ellenzéki előválasztáson a közös miniszterelnök-jelöltségért. Karácsony akár júniusig is kivárna a bejelentéssel, Dobrev Klára viszont már néhány napon belül nyilvánosság elé áll.

Noha hivatalosan egyikük sem erősítette meg, a Telex értesülései szerint eldőlt, hogy mind a főpolgármester, mind a DK európai parlamenti képviselője harcba száll a miniszterelnök-jelöltségért.

Fotó: MTI / MÁTHÉ ZOLTÁN
 

A helyzet Dobrev Klára esetében tűnik egyértelműbbnek, a Telex szerint Gyurcsány Ferenc felesége nemcsak maga döntött, hanem a DK megfelelő fórumai már a múlt hétvégén megerősítették jelöltségét, a bejelentés pedig napokon belül megtörténhet, amint erre a párt embereinek Facebook-posztjai is utalnak.

Karácsony Gergely esetében a lap szerint szintén volt olyan terv, hogy már május első napjaiban bejelenti az indulását, úgy tudják azonban, hogy a főpolgármester a járványügyi helyzetre tekintettel inkább kivárna a nyár közepéig.

(Forrás: Telex.hu, 24.hu)