„Támogassa
A lényeg

Dézsi összehúzta magát a Borkaitól örökölt szolgálati Audiban, mert "nem tudta, mi történt a hátsó ülésen"

31/08/2023 15:49

| Szerző: Klubrádió

Győr fideszes polgármestere az ugytudjuk.hu beszámolója szerint a GyőrPlusz Rádió műsorában arról beszélt, hogy visszaadta a Borkai Zsolttól örökölt szolgálati Audit, amiről állítása szerint nem tudta, hogy csaknem egymillió forintért bérlik. Azt mondta, „tényleg baromi sok az a bérleti díj és felháborító”, azt sugallva, hogy az erről szóló cikkek megjelenéséig nem tudott arról, hogy A8-asa havonta 930 ezer forintba kerül.

Ezután úgy fogalmazott: „ne mondjuk azt, hogy a volt polgármester nem Audi A8-assal járt gyerekek, tehát azért maradjunk az igazság talaján, nyilván én azzal az autóval jártam, amivel ő járt korábban. Kicsit össze is húztam magam, mert nem tudtam, hogy mi történt a hátsó ülésen”.

A lap szerint az igaz, hogy Dézsi polgármester örökölt egy Audi A8-ast Borkaitól – amelynek egyébként a havi lízingdíja kicsit olcsóbb, 762 ezer forint volt –, de a szóban forgó kocsit idén márciusban helyezték forgalomba, tehát azt már a Dézsi-féle városvezetés rendelte meg. Hozzátették: Dézsi ugyan most arra hivatkozik, hogy nem tudta, mennyibe kerül az autó bérlése, de megválasztása napján azt nyilatkozta, hogy minden szerződést át fognak nézni.