„Klubrádió
A lényeg

Debreceni polgármester: Nem félünk a népszavazástól - nem lesz népszavazás

6/03/2023 09:49

A debreceni akkumulátorgyár kérdésében szakmai vitának kellene zajlania, de most egyértelműen átpolitizált párbeszéd folyik. Jelenleg politikai preferenciák alapján ítélik meg az emberek az akkumulátorgyárat – mondta a 24.hu szerint Papp László debreceni polgármester a kormánypárti Indexnek. Papp azt is mondta, nem tartanak a népszavazástól, „a város vezetése számára mindig is fontos volt az emberek véleménye”. Ehhez képest a népszavazást a választási bizottság elutasította.

A Mathias Corvinus Collegium debreceni központja lesz az Aranyb
 
Illusztráció
 
Bognár István, az MCC regionális képviseletvezetője, Orbán Balázs, az MCC kuratóriumának elnöke, a Miniszterelnökség államtitkára, Papp László polgármester és Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b-j) az Aranybika szálló jövőjéről tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2021. május 6-án.
 Fotó: Balázs Attila
 

 

Papp azt mondta, az eddigi információk, amelyek a sajtóban megjelentek, valóban alkalmasak arra, hogy félelmet generáljanak az akkumulátorgyártással kapcsolatban.

Olyanokat mondott, hogy először a félrevezető, hamis, fals információkat kell helyre tenni, a debrecenieknek tisztán kell látniuk, hogy mi is az igazság az akkumulátorgyártással kapcsolatban és ezt követően lehet bármilyen döntést kezdeményezni.

A kormány mögé beálló Index következő "kérdése": Egy jobboldali véleményvezér szerint fizetett tüntetők is részt vettek a debreceni közmeghallgatáson. Papp ezzel a kijelentéssel egyetértett.