„Támogassa
A lényeg

Dead Kennedys-fotó: reagált a CÖF

2/04/2024 15:37

| Szerző: Klubrádió

A magyar baloldalt megvették kilóra! – vonják le a végső következtetést. 

Amikor egy amerikai rapper másolta a Dead Kennedyst, nem voltak olyan érzékenyek – ezzel a címmel reagált a Dead Kennedys együttes állítására a Békemeneteket szervező, kormánypárti civil szerveződés, a CÖF.

A "civilek" felhívják a figyelmet: a Guardian című baloldali lap 2022. december 17. napján interjút készített egy bizonyos Steve Lacy nevezetű afroamerikai előadóval. A cikk szerint az ünnepelt fiatal kaliforniai énekes-dalszerző a 2022-es Gemini Rights című albumáról adott egy fergeteges koncertet. Ő és zenekara egy, a klipjeiben debütált külsőt visel: fekete 'S' betűvel festett fehér ingeket. A fekete nyakkendővel kiegészítve dollárjeggyé válik. Érdekesség, hogy a kaliforniai punkok, a Dead Kennedys vezette be ezt a megjelenési formát, amely a zeneipar üres aljasságát vette célkeresztbe 1980 körül.” Megjegyzendő, hogy a rapper klipjében ugyanezt az outfitet viseli. Eközben Lacy túlméretezett szemüvege és feszes copfjai erősen emlékeztetnek Stevie Wonderre, egy másik zenészre, akinek tehetsége korán megmutatkozott”- teszi hozzá a Guardian.

Sehol egy tiltakozó megjegyzés egy lopást emlegető feddés. Bár nyilvános fórumokon lopást is emlegettek, a kommentelők végső ítélete az volt, hogy a fekete előadóművész inspirálódott és

tisztelgett a punk zenekar motívuma előtt

– idézi a Guardian írását a CÖF. 

A CÖF-CÖKA közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizo
 
Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b) és Csizmadia László kuratóriumi elnök a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2022. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Soós Lajos
 

Amely mindebből erre jut: "kérjük az érintetteket, hogy fejezzék be a cirkuszolást és beszéljenek arról, a 2022. évi országgyűlési választási kampányt már külföldről közvetlenül érkező pénzekkel próbálta a baloldal befolyásolni, és ezt támasztotta alá az egységes baloldali ellenzék támogatásait feltáró nemzetbiztonsági vizsgálat is."

"Megvették őket kilóra!" – vonják le a végső következtetést.