„Klubrádió
A lényeg

Logókért adott százmilliókat a békemenetes CÖF-nek az állami Szerencsejáték

25/05/2022 12:44

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. (SZNP) 2018-ban 70 millió, 2020-ban pedig 100 millió forint támogatást adott a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának, de csak az adatvédelmi hatóság felszólítására volt hajlandó a az állami vállalat leánycége elárulni, hogy milyen alapon adott két részletben 170 millió forintot a kormányt támogató és Békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítványának.

Március 15. - Békemenet
 
Március 15. - Békemenet
 
Budapest, 2022. március 15. Fricz Tamás, politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Széles Gábor vállalkozó, a Magyar Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) tiszteletbeli elnöke, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Stefka István, a Pesti Tv programigazgató-helyettese és alapítója, Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója és ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szóvivője (b-j) a CÖF-CÖKA Békemenetén a Margit hídon az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én. MTI/Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán
 

 

Az Átlátszó cikke szerint a Szerencsejáték a pénzért cserébe pusztán annyit kért, használják a szerencsejátékos logót a meghívóikon és a rendezvényeken.

2018-ban tízmilliót fizettek, hogy 15-20 alkalommal feltüntessék a cég logóját az alapítvány hírlevelében.

10 millió járt azért, mert évi egy eseményükön felállítottak két szerencsejátékos roll-upot.

Az is 10 milliót ért az állami cégnek, mert kitették a Szerencsejáték Zrt. bannerjét a civilosszefogas.hu-ra és a civilek.hu-ra.

2020-ban ennél is többet fizettek a „Civil Akadémia” nevű lapban megjelent hirdetésekért, és még többet azért, mert kitették a cég logóját a mini konzerváló berendezésekkel kapcsolatos sajtótájékoztatókon.

A Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 2021-ben újabb 40 millió forintban állapodott meg a CÖF-fel. A CÖF-nek adott leghíresebb állami donáció a Magyar Villamos Műveké (MVM) volt: 2017-ben szintén adatigényléssel derítettük ki, hogy az állami tulajdonú energiavállalat előző évben 508 millió forinttal támogatta meg a CÖF-öt