„Klubrádió
A lényeg

David Pressman Orbán feleségével találkozott

18/12/2023 20:11

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete Lévai Anikóhoz csatlakozva látogatást tett Szolnokon az Ökumenikus Segélyszervezet által üzemeltetett Családok Átmeneti Otthonában – közölte a budapesti amerikai nagykövetség.

A közlemény szerint Lévai Anikó az Ökumenikus Segélyszervezetnél végzett munkájáról beszélt, és körbevezette a nagykövetet a menedékhelyen, ahol részt vett az ott lakók karácsonyi előadásán. "Igazi megtiszteltetés volt Szolnokra látogatni és látni azt a hihetetlen munkát, amelyet az Ökumenikus Segélyszervezet végez a legkiszolgáltatottabbak segítése érdekében - jegyezte meg David Pressman. - És különösen csodálatos volt ezt egy olyan kivételes személyiség társaságában tenni, mint Lévai Anikó." 

A menedékhelyen tett látogatásuk után a nagykövet csatlakozott Lévai Anikóhoz és az Ökumenikus Segélyszervezet vezetőségéhez, hogy a segélyszervezet által végzett munkáról és regionális kihívásokról beszélgessenek.

Az amerikai nagykövet éppen akkor találkozott Orbán Viktor feleségével, amikor újra a kormánymédia és a Fidesz politikusainak célkeresztjébe került, miután antiszemitának nevezte a kormány nemzeti konzultációs plakátkampányát. Korábban maga Orbán Viktor is viccelődött a nevével, mivel Pressman amiatt is éles kritikákat fogalmazott meg, hogy a kormány nem áll ki határozottan Ukrajna mellett Oroszországgal szemben.

Pressman egyébként 2022 szeptemberében már találkozott Lévai Anikóval, akkor is az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében.