„Támogassa
A lényeg

Czeglédy tagadja, hogy ő lenne az Ördög ügyvédje

31/08/2021 18:59

| Szerző: Klubrádió

A hatóságok szerint az a jogász végzettségű személy, akit eddig csak bűnsegédnek tartottak a Borkai Zsolt volt győri polgármestert lejárató videók közzétételében, az maga az elkövető. A DK-s Czeglédy Csaba szerint őt gyanúsítják, de tévesen. Pedig mint mondta, akár büszkélkedhetne is ezzel.

2019 októberében, kevéssel az önkormányzati választás előtt robbant ki az a botrány, amelynek során „Az Ördög ügyvédje” nevű blogon egy Borkai Zsolt fideszes politikust, akkori győri polgármestert is ábrázoló szexvideórészletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak. Borkai ennek ellenére megnyerte a polgármester-választást, de kevéssel később lemondott hivataláról – írja a 24.hu.

Az Ördög Ügyvédje-ügyben korábban csak bűnsegédlettel gyanúsított személy hozta nyilvánosságra két évvel ezelőtt a Borkai-féle szexpartit bemutató videófelvételt – erről szóló közleményt adott ki a Fővárosi Főügyészség. Így tehát, a rendelkezésre álló adatok alapján, a már korábban is meggyanúsított jogász végzettségű személy, az ügyészség szerint, nem egyszerűen segítette a volt győri polgármestert kompromittáló felvétel közlését, hanem ő maga az, aki közzétette a Borkai Zsolt részvételével zajlott orgiát ábrázoló videót.

EP-választás - Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba me
 
Czeglédy CsabaFotó: Balogh Zoltán / MTI
 

"Lehet, hogy a baloldalon még szimpatikus is lenne, ha kiderülne, hogy én vagyok az ördög ügyvédje, de sajnos ki kell ábrándítanom mindenkit, nem én álltam a Borkait megbuktató blog mögött" – mondta Czeglédy, akit 2021 áprilisában hallgattak ki gyanúsítottként.

"Tényleg nem én voltam, pedig akár büszkélkedhetnék is a dologgal. Az ellenzéki táborban szerintem inkább pozitívan reagálnának, nem hiszem, hogy kövekkel dobálnának, ha én hoztam volna nyilvánosságra Borkai szexvideóját."

A 444 megkeresésére megerősítette, hogy róla van szó.

Czeglédy, aki Szombathelyen a DK jelöltje az ellenzéki előválasztáson, elmesélte, hogy az ügyben két hete is kihallgatták gyanúsítottként. Akkor több órán át válaszolt a rendőrök kérdéseire. Mai, keddi kihallgatásán állítása szerint a két héttel ezelőttihez képest nem merült fel semmiféle új bizonyíték, olyan pedig főleg nem, ami az ő személyes érintettségére utalt volna az ügyben.