„Köszönjük,
A lényeg

Czeglédy szerint Karácsony elárulta az ellenzéket azzal, hogy visszalépett Márki-Zay javára

11/04/2022 13:33

| Szerző: Klubrádió

"Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak" – írta Czeglédy Csaba DK-s politikus a tavalyi ellenzéki előválasztás második fordulójáról Facebook-oldalán.

„Azonban ne hánytorgassuk már fel utólag Márki-Zay Péternek, hogy élt a lehetőséggel” – folytatta az előválasztást Szombathelyen megnyerő, a parlamenti választást elveszítő DK-s politikus. Szerinte Márki-Zay Péternek „momentuma volt abban a pár hétben, nagy kár, hogy nem tudta tavasszal megismételni. Az a személyes teljesítménye volt, hogy előbb lenyomta Jakab Pétert, majd visszalépésre késztette Karácsonyt, majd legyőzte végül – sajnos – Dobrev Klárát. Érzékelhetően népszerűvé vált abban pár hétben, és tényleg főleg a fiatalok körében. Szombathelyen ott voltam a választási sátraknál, és legalább 20 fiatal kérdeztem meg a szavazásuk után, kit támogattak. Mind MZP-t mondták. Csillogó szemű, fiatal ellenzékiek voltak. Igen, osztálytársak beszélték meg egymás között, hogy élnek az előválasztás adta jogukkal, és tanítás után elmentek együtt szavazni, Márki-Zay Péterre.” 

Ahogy a 444 megjegyzi, Czeglédy Csaba az előválasztás két fordulója között is élesen bírálta Karácsonyt, amikor a főpolgármester még Márki-Zayt próbálta rávenni a visszalépésre. Azt írta Karácsonyról, hogy „rendkívül nagy arccal” kampányolt, de „sofőr nélkül Szombathelyre sem találna el magától, vidéken csúfosan leszerepelt”.

Az előválasztás első fordulóját a DK-s Dobrev Klára nyerte Karácsony és Márki-Zay előtt. Czeglédy szoros küzdelemben győzött akkor az LMP-s Ungár Péter ellen, 50,4-48,1 arányban. Múlt vasárnap viszont a fideszes volt honvédelmi miniszter, Hende Csaba a szavazatok 49,95 %-ával vitte a szombathelyi központú körzetet, Czeglédyre 40,23 % voksolt.