„Köszönjük,
A lényeg

Csütörtökön sem indult újra a szemétszállítás

6/10/2022 09:39

| Szerző: Klubrádió

A hajnali munkakezdés előtt megjelent a fővárosi önkormányzati küldöttség az FKF Gyáli út telephelyén. Karácsony Gergely főpolgármester személyesen próbálta meggyőzni a munkavállalókat, hogy kezdjék újra a szemétszállítást, de ezt nem sikerült elérni. A szakszervezet új ajánlatot fogalmaz a munkáltatók felé.

Személyesen ment egyeztetni a főpolgármester a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. sztrájkoló dolgozóival, akik kedd hajnal óta nem veszik fel a munkát, így szerdára lényegében teljesen leállt a hulladékszállítás Budapesten.

Népszava szerint azt mondta Karácsony, hogy mindent megtesznek a megoldásért, de ez időbe telik. Azt kérte, hogy addig találjanak valami átmeneti megoldást annak érdekében, hogy újra megindulhasson a szemétszállítás.

A munkavállalók ugyan meghallgatták a városvezetőt, de a kukásautók a látogatás óta sem indultak el egyik telephelyről sem.

Király András, a munkavállalói delegáció koordinátora, a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezetének (HVDSZ) 2000 elnöke azt nyilatkozta, hogy a városvezetés érveit meghallgatva úgy döntöttek, új javaslatot tesznek a munkaadónak, amelynek részletei még formálódnak. Azt nem tudta megmondani, hogy az újabb tárgyalási kör lezárulhat-e csütörtökön.

Ahogy arról a Klubrádió is beszámolt, kedd reggel az FKF-nél néhány százan fizetésemelést követelve nem vették fel a munkát. Karácsony Gergely szerint a kukaholding "egyszerűen nem fizeti meg a budapestiek által befizetett szemétdíjat".

(Források: Népszava, hvg.hu)