„Támogassa

Csempészcigivel bukott le a határon egy MSZP-s politikus

11/12/2020 08:34

| Szerző: Klubrádió

A határőröknek szemet szúrt, hogy diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám.

Diplomata útlevéllel akart cigarettát átcsempészni az ukrán határon az MSZP volt parlamenti képviselője – írta a Telex az ukrán Jevropejszka Pravdára hivatkozva. A határőröknek már az szemet szúrt, hogy az ukrajnai akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata útlevelet mutat fel, de autóján nem volt diplomata rendszám.

A lap szerint az érintett egy 42 éves kisvárdai férfi, Legény Zsolt, aki 2006-2010 és 2010-2014 között volt az MSZP listán mandátumot szerzett országgyűlési képviselője. Az MSZP honlapja szerint a jogász végzettségű Legény az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke és Legény az elnöke a párt Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának is.

Legény lemondott tisztségeiről és kilépett az MSZP-ből. Csütörtök este az MSZP közleményt adott ki: "Az ukrán hatóságok a mai napon Ukrajnában tetten érték cigarettacsempészés közben Legény Zsoltot. Legény Zsolt ma este lemondott minden párttisztségéről és kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevele azonnali visszavonását kezdeményeztük" - állt a párt közleményében.