„Klubrádió
A lényeg

Csak az kaphat koronavírus elleni vakcinát, aki regisztrál

9/01/2021 17:44

| Szerző: Klubrádió

Aki nem regisztrál, az önmagát zárja ki az oltandók köréből, mert nem jelzi oltási igényét, így a népegészségügynek nem juthat tudomására ilyen irányú igénye - ezt Kelemen Erzsébet, helyettes fővárosi és megyei tiszti főorvos írta egy állampolgári megkeresésre.

A levelet egy olyan olvasó juttatta el a 444.hu szerkesztőségébe, aki több hivatalt is megkeresett, hogy érdeklődjön a koronavírus elleni védőoltásról. Kelemen Erzsébet kijelentette, hogy oltási időpontot azok kaphatnak, akik kérik ezt, tehát ehhez regisztrációra van szükség.

Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője december közepén még arról beszélt, hogy aki nem regisztrál a kormány oldalán koronavírus elleni védőoltásra, az hátrébb kerül a sorban. Simicskó István, a KDNP  frakcióvezetője korábban azt mondta, hogy „nem kötelező regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu-n ahhoz, hogy az ember oltást kapjon”.

A Koronavírus Sajtóközpont a hvg.hu kérdésére újabb pontosítást közölt az ügyben. Eszerint miután az oltás önkéntes, mindenkinek jeleznie kell a szándékát. Ezt a regisztrációval teheti meg, utána osztják be a hatóságok az oltásra az oltási terv kategóriái alapján. Közölték azt is, hogy a regisztrációra egész évben lesz lehetőség, de aki később jelentkezik, hátrébb kerülhet a sorrendben.