„Klubrádió
A lényeg

Csak a magyar katonáknak dolgozó afgánok megsegítésén gondolkodik a kormány

16/08/2021 15:14

| Szerző: Klubrádió

Csak olyan afgánoknak segítene a magyar kormány, akik az elmúlt húsz évben tolmácsként vagy más minőségben dolgoztak a magyar csapatoknak – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente.

Magyarország nem fogad be mindenfajta korlátozás nélkül afgán migránsokat – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Magyar Levente hétfőn a közmédiának. A 24.hu összefoglalója szerint az államtitkár kormánya sajátjaként hirdette az álláspontot, hogy nem akarják, hogy Afganisztán "ismét a nemzetközi terrorizmus melegágyává", és "a tömeges migráció kibocsátó országává" váljon.

Ennek kapcsán megjegyezte, hogy a kormány (ő Magyarország nevében beszélt) egyetlen módon hajlandó segíteni az afgán menedékkérőknek. Komolyan vizsgálják, hogyan tudna segíteni azokon, akik az elmúlt húsz évben tolmácsként vagy más minőségben dolgoztak a magyar csapatoknak. Mint mondta, kapcsolatban vannak ezekkel az emberekkel és folyik annak a felmérése, hogyan tudnának segíteni nekik.

Nemzeti összetartozás napja - Megemlékezés a vajdasági Kir?
 
Magyar Levente Fotó:
MTI/KKM