„Klubrádió
A lényeg

CÖF: A MOK nem a teljes orvostársadalom véleményét mondja

8/02/2023 12:04

| Szerző: Klubrádió

A kormányközeli Civil Összefogás Fórum azt állítja, anonim levelet kaptak orvosoktól, amely szerint a MOK nem képviseli a teljes magyar orvostársadalom véleményét, amikor kritizálja a kormány egészségügyi terveit.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Magyar Orvosi Kamara szerint a kormányzat nem hajlandó rdemiekben foglalkozni ügyükkel. A MOK azt követeli, hogy januártól induljon a szakdolgozói béremelés, kapjanak rezsitámogatást a háziorvosok és fogorvosok, valamint kipróbálás nélkül ne erőltessék az új finanszírozási rendszert.

 A kormányközeli CÖF azt állítja, hogy birtokába jutott egy levél, amit anonim orvosok küldtek a CÖF vezetőségének.

A levél szerint a Magyar Orvosi Kamara állásfoglalása nem tükrözi a teljes magyar orvostársadalom véleményét, csak egy hangos kisebbség a csendes többséggel szemben – írja a 444.

Azt azonban nem tudni, milyen levélről van szó, és ha van is ilyen levél, "anonim" volta miatt az sem bizonyítható, hogy valóban orvosok írták.

Ezek alapján a CÖF közleménye felfogható ügyes reakcióként a MOK anonim felmérésére. A Magyar Orvosi Kamara felmérése azért fontos, mert bár a kitöltők névteklenül töltötték ki az ívet, vélhetően a kamara tagjai, ennek megfelelően bizonyíthatóan orvosok.