„Klubrádió
A lényeg

Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor

5/09/2021 15:22

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely főpolgármester jelentette be Facebook oldalán, hogy szerdán döntött a lelkész kitüntetésről a Fővárosi Közgyűlés.

Kedden volt rádiónk vendége Iványi Gábor a Reggeli személyben; mi is beszámoltunk a mai istentiszteletről és most érkezett egy újabb hír a MET lelkészéről, az Oltalon Karitatív Egyesület vezetőjéről. 

Karácsony Gergely is részt vett a Megbékélés Házában rendezett istentiszteleten, ahová sokan zarándokoltak el - nem hívők is -, hogy kiálljanak Iványi Gábor mellett, akinek egyházát és az Oltalom nevű szervezetét rendszeresen megtalálja a kormányzat, illetve azok szervei. Ahogy a főpolgármester fogalmaz, "ez az ügy másról sem szól, csak Orbán Viktor személyes bosszújáról"

Majd így folytatta: "Az Iványi Gábor elleni kormányzati hadjárat nem csupán a rászorulók, hanem minden tisztességesen gondolkodó ember elleni támadás. Ennek véget kell vetni. 2022 után jóvátételt fognak kapni azok az egyházi státuszukat vesztett, valódi egyházak, amelyek fontos munkával segítik a magyar társadalmat."