„Klubrádió

Bősz Anett beül a DK-frakcióba

9/12/2019 13:47

| Szerző: Klubrádió

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt frissen megválasztott elnöke a Demokratikus Koalíció frakciójába ül be a parlamentben - közölte a párt.

A Liberálisok szerint Bősz így "eredményesebben" tud küzdeni az Orbán-kormány "szabadságkorlátozó politikájával szemben".

"Az október 13-i választás eredménye világosan megmutatta, hogy csak szoros szövetségi rendszerben, egységes ellenzékkel lehet leváltani a Fideszt. Azóta az is kiderült, hogy a Fidesz tovább folytatja a mindent központosítani akaró, szabadság és Európa-ellenes politikáját, amit egyre többen és többen utasítanak el" – írták.

A közlemény kitért arra, hogy a kormánypártok a parlamenti házszabály tervezett módosításával tovább korlátoznák a független képviselők és a frakciók mozgásterét, hogy így akadályozzák az ellenzék parlamenti munkáját." Bősz Anett ennek megy elébe, és még az új fideszes javaslat életbelépése előtt csatlakozik a DK frakciójához. 

Bősz Anett – aki nemrég Fodor Gábort váltotta a Liberális Párt élén – korábban a Párbeszéd frakciójának tagja volt, de kilépett, ezzel a megszűnés szélére sodorva a képviselőcsoportot. Azzal indokolta kilépését, hogy az MSZP–Párbeszéd szövetségben nem látott garanciát arra, hogy érvényre juttathassa a liberális értékeket. A Párbeszéd-frakciót végül Mellár Tamás független képviselő belépése mentette meg.