„Klubrádió
A lényeg

A BKK személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal

5/12/2020 09:35

| Szerző: Klubrádió

Tekintettel arra, hogy november 16-ától a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai, a cég személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal a járatsűrítési ügyben. 

Közleményükben azt írják, tekintettel arra, hogy november 16-ától a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai, a társaság személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal a hetek óta húzódó járatsűrítési ügyben.

Ahogy azt korábbi közleményükben is megírták: a két lépésben, szeptemberben és novemberben bevezetett járatsűrítésekkel minden létező és hadra fogható fővárosi járművet forgalomba állítottak a BKK és a fővárosi közlekedési szolgáltatók. A gyakorlatban rendelkezésre álló maximális járműszám maximális kihasználásával, a jelenlegi helyzetben bevethető összes járművezető foglalkoztatásával a közlekedési cégek elérték a plafont. A járatsűrítést a BKK éppen a legnagyobb kihasználtságú gerincvonalakon hajtotta végre. Az M3 és az M4 metró, az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, a budai fonódó villamoshálózat vonalain. Továbbá a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszjáratok, valamint a nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok, így a 9-es, a 23-as, a 31-es, a 32-es, a 85-ös, a 95-ös, a 105-ös, a 151-es, a 159-es busz, illetve a 76-os és a 79M trolibusz vonalán.

Ugyan a novemberi járványügyi szigorítások óta városszerte ismét csökken a járatok kihasználtsága, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a szolgáltatók számára továbbra is az a legfontosabb, hogy biztonságosan lehessen utazni Budapesten. Ennek érdekében természetesen együttműködik a járatsűrítésekről ismét félrevezető információkat kijelentő Fővárosi Kormányhivatallal is. A BKK személyes egyeztetésre hívja a Fővárosi Kormányhivatalt a kérdés tisztázására, és továbbra is  együttműködik a járatsűrítés ügyében is.

Budapesti Közlekedési Központ