„Klubrádió
A lényeg

Bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr

5/10/2021 09:50

| Szerző: Klubrádió

A Momentum elnöke is indult az előválasztási miniszterelnökjelölti-jelölti versenyében, és az utolsó helyen végzett. Fekete-Győr András így nem jutott be a második fordulóba. Emiatt találgatások indultak, hogy ő a legmegfelelőbb vezetője-e a pártnak. Így ír erről Fekete-Győr a legfrissebb posztjában: 

„A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről. A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet".

Önkormányzat 2019 - Fekete-Győr András
 
Fekete-Győr András
 
Budapest, 2019. október 13. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke kijön a szavazófülkéből az önkormányzati választáson a II. kerületi Bem József téri 1-es számú gondozási központban kialakított 66-os számú szavazókörben 2019. október 13-án. MTI/Mónus Márton
Fotó: Mónus Márton / MTI
 

 

Fekete-Győr megköszönte a 130 ezer szavazatot, amit a Momentum-jelöltjeire adtak le, és elismerte, hogy jogosak a korára és kormányzati tapasztalatokra érkező kritikák.

„A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően”.

Mint írta, a jövő nyárig szól a mandátuma, de most a párttársainak joga van szavazni arról, hogy vele szeretnék-e befejezni ezt a ciklust. „Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.”