„Köszönjük,
A lényeg

Bíróság: képeket manipulált az Origo és a Metropol, hogy lejárassák Mártha Imrét

3/03/2022 08:23

| Szerző: Klubrádió

Hat elsőfokú ítélet született eddig abban a perfolyamban, amelyet Mártha Imre, a fővárosi közműholding vezére indított a Metropol és az Origo ellen, és eddig ezt a hatot megnyerte, egy ügyben nem hoztak még döntést, mert a bíró megbetegedett.

A hat perben hat bíró állapította meg, hogy ezek az "újságok" képeket manipuláltak és valótlanságokat közöltek, hogy lejárassák Márthát, írja a Hvg.hu. A Metropolnak és az Origónak helyreigazításokat kell közölnie.

Media Hungary konferencia Siófokon
 
Media Hungary konferencia Siófokon
 
Siófok, 2013. május 14. Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója előadást tart a siófoki Media Hungary konferencián 2013. május 14-én. MTI Fotó: Nagy Lajos
Fotó: Nagy Lajos
 

 

A lapok valótlanul állították, hogy Mártha munkaidőben posztolt szabadidős fotókat, és valótlan tényeket közöltek Mártha vagyoni helyzetével kapcsolatban is. Nem sikerült azt sem bizonyítaniuk, hogy magánnyomozót fogadott fel, hogy kiderítse, ki juttatta el a privát képeit a sajtónak, ahogy azt sem, hogy az övé lenne a balatonalmádi kikötő, vagy hogy az MVM vezetőjeként bűncselekményekkel vádolták volna.

A cikkek miatt Mártha rágalmazási pert is indított és sérelmi díjban is gondolkozik. Az ítéletek nem jogerősek, a Metropol és az Origo azzal védekezik, hogy sajtószabadság van, ők pedig véleményeket közöltek.