„Klubrádió
A lényeg

Biden üzent a robbantóknak: Levadászunk titeket!

27/08/2021 08:06

| Szerző: Klubrádió

Kemény hangú üzenetet fogalmazott meg a kabuli robbantást követően Joe Biden. Az amerikai elnök az áldozatok méltatása mellett üzent a merénylőknek is. Amerika senkinek nem bocsát meg, akik a vesztét akarják.

Biden utasította a Pentagont, hogy tervezzen válaszcsapásokat az Iszlám Állam afganisztáni leágazásának eszközei, vezetői és létesítményei ellen. Mint mondta, az amerikaiak megfelelő erővel, az általuk választott időpontban és helyszínen fognak visszavágni – írja a 444. Az elnök szerint megalapozott sejtéseik vannak arról, hogy kik állnak a merényletek mögött, és bárhol legyenek, el fogják kapni őket nagy léptékű katonai akciók nélkül.

A robbantások ellenére nem mutatta jelét, hogy felfüggesztenék a lassan két hete tartó evakuációt. Ennek határideje augusztus 31-e, eddig kellene az utolsó amerikai katonának is elhagynia Afganisztánt. Biden ígéretet tett, hogy minden amerikai állampolgárt kihoznak, aki ki akar jönni. Ők körülbelül ezren lehetnek még.

Joe Biden üzent a merénylőknek is: "Az elkövetőknek és mindenkinek, aki Amerika vesztét akarja: Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Levadászunk titeket, és fizetni fogtok".