„Klubrádió

Biden beelőzött Pennsylvaniában

6/11/2020 15:34

| Szerző: Klubrádió

Az egyre frissülő adatok alapján pénteken megfordult az amerikai elnökválasztási verseny állása Pennsylvaniában, ami, ha így marad, az országos végeredményt is eldöntheti. Georgiában is fordult a helyzet.

Nem sokkal ezelőtt 20 ezer frissen ellenőrzött voks összesítését adta közre Pennsylvania. Az újonnan ismertetett szavazatszámok szerint az északkeleti szövetségi államban a demokrata jelölt Joe Biden átvette a vezetést az amerikai elnökválasztási versenyben riválisával, a republikánus Donald Trumppal szemben. 95 százalékos feldolgozottság mellett, Joe Bidennek több mint 9 ezer szavazatnyi előnye van. Ha a demokrata jelöltnek sikerülne behúznia Pennsylvaniát, az minden bizonnyal az elnökválasztás országos végeredményét is eldöntené a javára.

A nap folyamán a végeredmény szempontjából szintén kulcsjelentőségű Georgiában is fordult a helyzet, ahol már szintén Biden vezet, 99 százalékos feldolgozottság mellett valamivel több mint ezer szavazattal jár Trump előtt.

Több amerikai oldalon is jól áttekinthető térképeken követhető a verseny állása a legfrissebb részeredményekkel. ITT a CNN ábráit találja, EMITT pedig a Fox Newsét.

 
Trump-Biden 
Forrás: Flickr.com