„Klubrádió
A lényeg

Benzinár: leállították a balkányi ovibuszt

12/08/2022 07:42

Megszünteti a Balkány környéki tanyákon az óvodabuszt szeptembertől. A Szent Jácint Görögkatolikus Óvoda néhány napja levélben értesítette a szülőket arról, hogy a „megváltozott gazdasági helyzetben” törlik a járatot – számolt be róla az RTL Híradó.

Iskolabuszt adtak át Tomajmonostorán
 
Illusztráció
 
Tomajmonostora, 2019. február 23. Érdeklődők az új iskolabuszban a jármű átadása alkalmából rendezett ünnepségen a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostorán. MTI/Mészáros János
Fotó: Mészáros János
 

 

Az óvoda fenntartója, a Nyíregyházi Görögkatolikus Egyházmegye. A buszsofőr, aki a település független képviselője is egyben azt mondta, a járatra mindig is nagy volt az igény.

Az üzemanyagárak lehetnek a megszűnés hátterében, ugyanis a jelenlegi szabályok szerint csak piaci áron tud tankolni, mondta. A tanyákon működtetett busz megszűnésével több család súlyos helyzetbe kerül, mert nem tudják, hogyan menjen a gyerek óvodába, bár az intézmény egy körlevélben azt írta, kísérőt biztosítanak a helyközi buszra, de a szülők a zsúfolt volánbuszra nem szeretnék felültetni a gyerekeket.