„Klubrádió
A lényeg

Bemászott a börtöntelepre és ellopta az ereszcsatonát a kiskunsági bádogimádó

5/04/2023 10:48

| Szerző: Klubrádió

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség két férfi és egy nő ellen, akik főként fémből készült tárgyakat loptak el. 2022 márciusa és szeptembere között kilenc lopást követtek el, általában telephelyekre, raktárakba, melléképületekbe hatoltak be.

Az egyik alkalommal az egyik férfi bemászott a kiskunhalasi börtönhöz tartozó ingatlan területére, és egy használaton kívüli garázsépület tetejéről lebontotta az ereszcsatornát és egyéb bádoglemezeket, majd azokat a kerítésen át kidobálta társának.

 
lIllusztráció:
 Pexels
 

 

A férfi emellett az áramszolgáltató üzemi területén, illetve a nyílt utcán öt elektromos elosztószekrényt tört fel, és azokból több százezer forint értékben réz vezetékeket és egyéb, fémből készült alkatrészeket lopott el. Feltört egy gazdasági társaság telephelyén lévő raktárt is, női társával onnan szintén több százezer forint értékben vittek el szerszámokat és építési anyagokat. A másik férfi is főként fémből készült tárgyakat vitt el, ellopott ereszcsatornát, zászlótartó vasrudakat, talicskákat és alumínium létrát is. Az ügyészség mindegyikükkel szemben többrendbeli lopás miatt emelt vádat. (MTI)