„Klubrádió
A lényeg

Beer Miklós: Márki-Zay Pétert nagyon sajnálom, mert felhasználták

6/04/2022 14:27

| Szerző: Klubrádió

"Az egész választási kampányidőszak nagy tanulsága számomra, hogy nagyon beteg a társadalmunk. Mélységesen elszomorít a kampány alatt kialakult borzasztó közbeszéd. Hála Istennek túl vagyunk rajta. Úgy szeretném, ha elfelejtenénk ezt az egymást sértegető, bántó, sebeket okozó időszakot. Túl vagyunk rajta, nézünk az előttünk lévő feladatokra" – értékelte Beer Miklós nyugalmazott váci püspök a választási eredményeket a Mandinernek adott interjújában.

 

A választási eredménnyel kapcsolatban a nyugalmazott püspök azt mondta, hogy "Nem mondom, hogy örülök, nem mondom, hogy nem örülök, tudomásul veszem. Ehhez a helyzethez kell alkalmazkodni. Most kezdődne a nagy feladatunk, nemcsak a politikusoknak, hanem mindannyiunknak, hogy gyógyítsuk a megsebzettségünket, tanuljuk meg a kulturált párbeszéd gyakorlatát. Ezt nemcsak a politikusoktól várjuk el – annak ellenére sem, hogy ők adnak példát, ahogyan a parlamentben beszélnek – hanem mindannyiunk felelőssége. Ne bántsuk egymást. Tartsuk tiszteletben egymás véleményét".

Beer Miklós
 

Beer Miklós a Fidesz fölényes nyereségéről, illetve az ellenzék hibáiról úgy vélekedett, hogy "Utólag úgy látom, hogy nem volt őszinte a kommunikációjuk. Márki-Zay Pétert nagyon sajnálom, mert felhasználták. Ő meg elhitte, hogy neki feladata van. A maga őszinteségével és rutintalanságával végigcsinálta a kampányt. De végül magára hagyták".