„Klubrádió

Bayer azt állítja, 20 éve tudja, hogy egy barátja pedofil

4/12/2020 14:23

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Bayer Zsolt csütörtök esti műsorában a Szájer-ügy kapcsán arról beszélt, hogy az „elfajzás” szerinte lefelé tartó spirál. Beszélt egy barátjáról – nem Szájerről – aki 20 évvel korábban vallotta be neki, hogy homoszexuális. Állítása szerint ez a barát két évvel később azzal dicsekedett neki, hogy azért szeret Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak. Szél Bernadett rávilágított, hogy ez pedofília, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz és indítványozza Bayer Zsolt meghallgatását tanúként.

Bayer Zsolt csütörtök esti Háttérkép című műsorában a Hír TV-n is téma volt Szájer József lemondott EP-képviselő drogokkal tarkított, brüsszeli partija. Beszélgetőtársai Bogár László, az első Fidesz-kormány államtitkára és Boros Imre, szintén 1998 és 2002 közötti miniszter voltak.

Felvezetőjében Bayer elmondta, hogy nem azzal volt problémája, hogy Szájer titkolózott, vagy hogy megsértette a járványügyi előírásokat, hanem az időzítéssel. Szerinte megbocsáthatatlan, hogy a Fidesz-alapítók, sőt az egész párt „legmagasabb intellektusú, legokosabb” embere „ennyire hülye” legyen. Mármint annyira hülye, hogy pont most tegyen ilyet, amikor a kormány vétózik és „élet-halálharcot vív az egész Soros-hálózattal”, vagyis Lengyelországot kivéve az összes EU-tagállammal – foglalta össze a 444.

Bogár László a szó szoros értelmében az apokalipszis közeledtét látta a Szájer-botrányban: „A világ rohamos gyorsasággal halad az apokalüpszosz vagyis az apokalipszis felé. Ki fog derülni, hogy az anyagi-fizikai valóság egy semmi. Egy hindu mitológia szerinti fátyol.”

 
Bayer Zsolt
Fotó: Wikipedia
 

A portál azt írta, hogy a Bayer ezek után egy fideszes politikusról anekdotázott. Ezzel kapcsolatban később módosítást tettek közzé: a cikk megjelenése után nem sokkal Bayer Zsolt blogjában a tőle megszokott stílusban, káromkodásokkal reagált az írásra, azt állítva, hogy a régi pedofil ügyet felidézve nem fideszes politikusról beszélt. A cikk szerzője rámutatott az esetleges félreértés okára:

„Szoktam volt mondani, az elfajzás bármely formája lefelé tartó spirál. Hadd mondjak el egy történetet nektek név nélkül. Egykor volt barátunk, harcostársunk egy tizenkét órás autóúton félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg nekem, hogy ő homokos. Tizenkét órára volt szüksége ahhoz, hogy ő ezt be merje nekem vallani. Mondtam, hogy semmi baj, ettől mi még barátok maradunk. Ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak.” – mondta el Bayer.

Azt hangsúlyosan hozzátette, hogy nem Szájer Józsefről van szó.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ezzel kapcsolatban azt írta Facebook-oldalán: „Ez konkrétan pedofília és saját bevallása szerint Bayer 20 éve tudja. Én viszont haladéktalanul feljelentést teszek ismeretlen tettes ellen és indítványozom Bayer Zsolt tanúként való meghallgatását.”  Az ügyben a hatóságokhoz fordult a Jobbik is – írta a 24.hu, a portál szerint a párt közölte, feljelentésének tesznek ismeretlen személy ellen, és számítanak Bayer tanúkénti meghallgatására..  A Momentum az ügyben elsőként megszólaló Szél Bernadettel együtt szintén a hatóságokhoz fordult szexuális erőszak és pedofília gyanújával. A Demokratikus Koalíció pedig azt közölte, azonnali válaszokat vár a kormánytól az ügyben.

Később a Bayer által emlegetett barát és harcostársról a Pesti Srácok azt írta, információik szerint a Magyar Hang egyik vezetőjéről van szó. Erre reagálva közleményt adott ki a Magyar Hang, amelyben többi közt az áll: kollégájuk egyértelművé tette, semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban. Ezen túlmenően szerintük munkatársuk magánélete senkire sem tartozik.