„Támogassa
A lényeg

Az ősfideszes Pesty László szerint vannak bizonyítékok a NER-es bűncselekményekre

18/08/2023 14:50

| Szerző: Klubrádió

„Bizonyos kegyelt nagyurak rámutatnak egy vállalkozásra, panzióra, villára, és azt mondják a tulajdonosnak, hogy „barátocskám, nem ártana neked egy tulajdonostárs”. Ez 1923, Szicília. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy 35 évvel ezelőtt, amikor a Fidesz megalakult, és 13 évvel ezelőtt, amikor a választók akaratából megkaptuk a hatalmat, nem erről volt szó. Pestiesen szólva: nem ez volt megdumálva!” – mondta a Magyar Hangnak adott interjújában Pesty László dokumentumfilmes, aki 1988 óta Fidesz-tag.

Kifejtette: „a Lölő-jelenséget – vagyis azt, amikor „tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot".

„Tudok bizonyítékokról. Videó- és hangfelvételekről, adatbázisokról, dokumentumokról, amelyek alapján beazonosíthatók a bűncselekmények, azok nagyságrendje, valamint az elkövetők” – fogalmazott az interjúban, hozzátéve: ezek a bizonyítékok külföldi szervereken vannak és egy gombnyomással előhívhatók. Szólt arról is, hogy a Milánói Tiszta Kezek mozgalom mintájára – amely a kilencvenes években egy sor korrupciós ügyet tárt fel és ezzel a teljes olaszországi politikai elit belerokkant – létrejön „bizonyos tájékozott emberek közreműködésével” egy hasonló, magyarországi eseteket összegyűjteni hivatott kezdeményezés. – Majd kiderül, van-e magyar polip – jegyezte meg.

Pesty László az utóbbi hetekben többször is kormánykritikus megjegyzéseivel került a sajtóba. Tusnádfürdőn a 444-nek azt mondta: a Lölő-jelenség Magyarországon az, hogy a kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk, hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, a konzervativizmust. Ez szerinte förtelem. Hozzátette, „ha mondok és néha olyanokat, amiken bizonyos fideszesek csodálkoznak, akkor ajánlom figyelmükbe azt az irodalmi idézetet, hogy »Érted haragszom, nem ellened«”. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter viszont nem talált értelmet és összefüggést mindebben.

Pesty – aki alapítása után egy héttel lépett be a Fideszbe – az 24.hu-nak megjegyezte:  „A Lölő-jelenség kapcsán az átlagmagyar nem a gazdagodást sérelmezi, hanem hogy egybites arcok birtokolnak hatalmas vagyonokat.”