„Klubrádió
A lényeg

Az oroszok polgári célpontokat támadnak a krími híd egy részének felrobbantása után

9/10/2022 16:49

| Szerző: Klubrádió

Az orosz tüzérség az utóbbi 24 órában számos támadást intézett ukrán célpontok ellen és több városban ért találat polgári célpontokat. A legsúlyosabb akciót az oroszok Zaporizzsja városa ellen indították, itt a több hullámban végrehajtott támadásban 17 ember meghalt, 49-en pedig megsebesültek – írja a hvg.hu. A 2018-ban Putyin által átadott Kercsi híd egy részét szombaton robbantották fel.

Hozzáteszik: Herszon megyében polgári személyautókból álló járműoszlopot bombáztak ukrán források szerint az orosz repülők, az akció öt emberéletet követelt.

Nikopolban az orosz tüzérség lakóházakat és áramvezetékeket lőtt, itt a hetven tüzérségi lövedék számos házat romba döntött. A Donyec-medence ukrán ellenőrzés alatti részeiben 21 rakétát lőttek ki az orosz erők. 12 települést ért támadás, többen meghaltak, illetve megsebesültek. Dmito Kuleba ukrán külügyminiszter szerint az utóbbi órákban végrehajtott orosz támadások is azt bizonyítják, hogy Ukrajnának további nyugati légvédelmi és egyéb fegyverekre van szüksége, hogy eredményesen vehesse fel a harcot az orosz agresszorral.

Videó Zaporizzsjából a támadásokról:

Az orosz támadások azt követően szaporodtak meg, hogy szombat hajnalban felrobbant és romba dőlt az Oroszországot és a 2014-ben orosz kézre került Krím-félszigetet összekötő Kercsi híd egy része. A hidat 2018-ban maga Vlagyimir Putyin orosz elnök adta át.

(Kiemelt kép: MTI/AP/Leo Correa)