„Támogassa
A lényeg

Az Origo gyönyörű színésznőnek nevezte az Eufória sztárját, aztán gyorsan visszakoztak, mikor rájöttek, hogy transznemű

14/03/2023 14:52

| Szerző: Klubrádió

Már-már érzékenyítésbe kezdett a kormánypárti Origo, amely egy transznemű színész szépségét éltette, igaz, a tőle megszokott szexista stílusban: „Meztelen melleit mutogatta a gyönyörű színésznő az Oscar-gálán” címmel hoztak ki egy cikket. Hunter Schafer, aki leginkább az Eufória című sorozatból ismert, egy Ann Demeulemeester szettet viselt, a mellein felső gyanánt egy toll volt a Vanity Fair Oscar-afterpartiján – írja a 444.

Hunter Schafer történetesen transznemű LMBTQ-aktivista is, és mint ilyen, az Origo (és a kormányoldal) transznemű embereket és LMBTQ-aktivistákat támadó retorikájának célkeresztjébe is eshetett volna.

Amikor erre rájöttek, az Origo elkezdte az ideológiai elvárások szerint „korrigálni” a cikket: előbb arra módosították, hogy „Meztelen melleit mutogatta az LMBTQ-aktivista színésznő az Oscar-gálán”. De ez se volt elég direkt, végül arra jutottak, hogy: „Nővé átoperált férfi mutogatta meztelen melleit az Oscar-gálán”. (Egyébként nem volt meztelen, bár kétségtelenül nem öltözte túl a gálát.)

A Telex gyűjtésében mindhárom verzió megtalálható lementve.