„Támogassa
A lényeg

Az MSZP is beszáll, már három ellenzéki induló lesz Győrben

20/02/2024 14:35

| Szerző: Klubrádió

Az MSZP Pollreisz Balázst indítja a győri polgármester-választáson. A Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjeként induló Pintér Bence újságírót támogatja az LMP és a Momentum, a DK pedig Glázer Tímeával száll versenybe. Pollreisz és Glázer is veszített már fideszessel szemben.

Pollreisz Balázs 2020-ban a fideszes Dézsi Csaba Andrástól szenvedett vereséget az időközi polgármester-választáson. Amelyet azért kellett kiírni, mert végül lemondott a szex- és korrupciós botrányba keveredett Borkai Zsolt, a város korábbi vezetője. Igaz, őt a kiszivárgott videók és ügyek ellenére is újraválasztották, éppen a DK-s Glázer Tímeát győzte le a 2019-es önkormányzati választáson.

Pollreisz indulását Kunhalmi Ágnes a jelölttel közösen jelentette be. Az MSZP társelnöke „sajnálatosan tudomásul vette”, hogy nem sikerült előválasztás nélkül megállapodni a közös ellenzéki polgármester-jelölt személyében. A momentumos Bedő Dávid január végén azt mondta, előválasztásra számít a megyeszékhelyen.

Pollreisz Balázs a bejelentő videóban úgy fogalmazott: Győrben olyan lehetőség előtt áll az ellenzék, ami már régen volt ebben a városban. „Jelenleg két NER-kompatibilis, Fideszhez közelálló polgármester-jelöltről tudunk a városban” – mondta. Egy közös jelölt esetén szerinte nyerhet az ellenzék.

Ezzel arra célzott, hogy bár a Fidesz még nem jelentette be, hogy kit indít a választáson, jól eséllyel a polgármester, Dézsi Csaba András marad a kormánypárt jelöltje. És indul elődje, Borkai Zsolt is.

Pintér Bencével még a két ellenzéki párt támogatásának bejelentése előtt beszélgettünk indulásáról, azt mondta: méltatlan és abszurd, hogy Borkai és Dézsi között dőljön el Győr vezetése.

(Kiemelt kép: MTI/Krizsán Csaba)