„Klubrádió
A lényeg

Az M1 műsorvezetője volt, de a propaganda miatt felmondott és inkább kiment külföldre mosogatni

23/05/2022 20:40

| Szerző: Klubrádió

Váradi Béla a Szabad Európa podcastos interjújában mesélte el, hogy az M1 műsorvezetője volt, de a propaganda, a hazugságok és az elferdített hírek miatt három hónap után felmondott. Ezt követően az Egyesült Királyságba költözött, ahol néhány hónapig mosogatott egy konyhán, majd szakács lett, emellett elkezdett fotózással foglalkozni és mostanában már elismert fotós.

Váradi Béla a Szabad Európa podcastjában beszélt arról, hogy miért mondott fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) 2011 végén.

Váradi vasgyári munkásból vált riporterré, aztán műsorvezetővé. Dolgozott a TV2-nél, onnan került a Duna TV-hez, majd a közmédia összevonása után az M1 műsorvezetője lett, ahol a propaganda, a hazugságok és az elferdített hírek miatt három hónap után felmondott. Váradi a podcastban részletesen beszámolt a köztévénél tapasztaltakról. Állítása szerint előfordult, hogy a műsorvezetői szövegét írták át, és olyan dolgokat tettek bele, amelyekről úgy vélte, hazugságok. Amikor rákérdezett a felelős szerkesztőnél, azt a választ kapta, hogy ennek így kell lennie.

A felmondását követően Váradi az Egyesült Királyságba költözött, ahol első körben néhány hónapig mosogatott egy konyhán, majd pár hónap múlva már szakácsként dolgozott. Közben fotózással kezdett foglalkozni, ami olyan jól ment neki, hogy mára már elismert fotósnak számít a szigetországban, több díjat is nyert.

Korábban hasonló hangulatban nyilatkozott a Válasz Online-nak Borsa Miklós is, aki a 2015-ben megújított M1 "aktuális csatorna" egyik arca lett. "Olyanok voltunk, mint a békák, úgy főztek meg minket" – mondta Borsa Miklós arról, hogyan kényszeríti rá a köztévé alkalmazottait arra, hogy a meghatározott ukáz szerint közöljék a híreket. Borsa arról is beszélt, hogy ő maga és több kollégája szó szerint belebetegedett a kényszerű hazudozásba.

(via media1.hu, hvg.hu, kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)