„Klubrádió
A lényeg

Egy fideszes szerint Orbánnak igaza van!

16/02/2023 07:39

Orbán Viktornak nyolc éve igaza volt, az idő őt igazolta, mondta Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-nek, szerinte mára egyre több európai ország belátta a határvédelem fontosságát.

 

 
Hidvéghi Balázs, a Fidesz egykori kommunikációs igazgatója
Fotó: Bazánth Ivola / 168 Óra
 

 

Az uniós tagországok állam- és kormányfői legutóbbi migrációval foglalkozó tanácskozásuk egyik fontos és Hidvéghi szerint üdvözlendő következtetése az volt, hogy kijelentették: meg kell erősíteni az Európai Unió külső határainak a védelmét.

Igen ám, de Hidvéghi szomorú azért, mert noha Magyarország nyolc éve védi az Európai Unió külső határát, és több mint 1,7 milliárd eurót költött a határkerítés felépítésére és fenntartására, az Európai Bizottság - a Magyarországnak küldött több milliárd eurós támogatásból pont erre - egy forintot sem adott.

Hidvéghi azt mondta, "teljesen jogos elvárásunk az, hogy amennyiben Európa külső határát védjük, márpedig ezt tesszük, akkor ennek a költségeihez az Európai Bizottságnak is hozzá kell járulnia. "Itt az ideje, hogy kifizessék a számlákat" - hívta fel a figyelmet a képviselő.