„Köszönjük,
A lényeg

Az Átrium csak egy percet kér az ünnepi tűzijátékból

8/07/2022 08:12

| Szerző: Klubrádió

"Azt szeretnénk kérdezni, hogy nem lehetne csak 31 perces (az augusztus 20-ai 32 perces tűzijáték)? És a különbözetből megmaradhatnának a független színházak" – teszi fel a kérdést a Kormányinfónak a megszűnés szélén egyensúlyozó Átrium színház.

"Tisztelt Kormányinfó!

Örömmel olvastuk, hogy augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátékát rendezik, ami 32 perces lesz. Azt szeretnénk kérdezni, hogy nem lehetne csak 31 perces? És a különbözetből megmaradhatna a KV Társulat, a Katlan Csoport Közhasznú Kulturális Egyesület, a Nézőművészeti Kft., a Láthatáron Csoport, a SzínMűHely Alapítvány, a MU Színház, a SÍN Arts and Culture Center, a THEALTER, a Veres 1 Színház, a Gólem Színház, a MáSzínház, RÉV Színház, a Füge Produkció, a Káva - Szerintem is ez a részvétel kora, a Proton Theatre, a Pintér Béla és Társulata, a Centrál Színház és esetleg az Átrium is, és még maradna is belőle, amit arra költenének, amire akarnak.

Ezt szeretnénk kérdezni.

(A további 31 percre is lenne javaslatunk, de nem akarunk túlnyúlni a takarónkon.)

Köszönjük a figyelmet!

(UTÓLAGOS KIEGÉSZÍTÉS: A lista nyivánvalóan nem teljes, csak azokat tüntettük fel, akikről tudunk, az elmúlt időben olvastunk stb., mi nem érdekvédelmi szervezet vagyunk, amelyiknek ezt számon kell tartani, hanem színház, és csak egy kérdésünk volt.)" – írja a színház a Facebookon.

"Noha jelenleg nincs meg rá a biztos fedezet, bízva az elért eredményben, a ti támogatásotokban és ennek erejében, meg fogjuk hirdetni az Átrium tizedik évadát” – olvasható a színház Facebook oldalán. Hamarosan tehát megnyitják az augusztus-szeptember-októberi jegyeket.