„Hírek
A lényeg

Az állam 6,3 milliárdért megvette a Mol régi székházát

11/01/2023 15:44

| Szerző: Klubrádió

A Mol korábbi székháza Budapesten, a XI. kerületi Október huszonharmadika utcában található. Az új székház, a tavaly decemberben megnyitott Mol-torony átadóján Hernádi Zsolt, a társaság elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy az épületet valóban az állam vette meg, azonban azt akkor nem árulta el, hogy mennyiért.

K-Monitor vette észre, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szerződései között az látható: az állam a benne lévő ingóságokkal együtt összesen 6,3 milliárdért vásárolta meg az épületet. Két szerződést kötöttek: egyet még november 15-ei dátummal, ez egy több mint 6,1 milliárd forintról szóló szerződés. A másik, ingóságokról szóló szerződést decemberben kötötték meg, ez további 157 millió forint volt.

A cég 2500 dolgozója számára épített 143 méteres felhőkarcolóban, az úgynevezett Campusban Orbán Viktor miniszterelnök is járt egy hónapja. Hernádi Zsolt Mol-vezér a Telexnek korábban arról beszélt, hogy a régi és az új épületben is a hatodik emeleten dolgozik, mert ha az „épület tetején” ülne annak „nagyon rossz üzenete lenne”.