„Klubrádió
A lényeg

Augusztus 20-iki kitüntetés Mr. Oroszországnak és a holland antiiszlámistának

24/08/2022 09:29

| Szerző: Klubrádió

A Magyar Közlönyben közzétették azoknak a nevét, akiket Orbán Viktor kormányfő előterjesztésére Novák Katalin köztársasági elnök határozata alapján kitüntettek az augusztus 20-ai állami ünnepen.

A listán rajta van egy populista holland politikus: Geert Wilders, a Holland Királyság Képviselőházának tagja, a Partij voor de Vrijheid elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést kapta. Az indoklás szerint Magyarország melletti következetes kiállása, valamint az illegális bevándorlási hullám megállítása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként vehette át a kitüntetést.

 
Orbán Viktor, Geert Wilders -
Forrás: Geert Wilders/Twitter
 

 

És ugyanezt az állami kitüntetést kapta Klaus Mangold, a Mangold Consulting GmbH tulajdonosa, ügyvezetője, a DaimlerChrysler AG igazgatótanácsának egykori tagja is, aki a magyar–német gazdasági kapcsolatok erősítése és fejlesztése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért kapta az elismerést. Ő legutóbb egy, napidíjra vetítve 54 millió forintos szerződés miatt került a magyar hírekbe, amit Palkovics László minisztériumával kötött, hogy segítse a Budapest Airport (BA) Zrt. visszavásárlását.

Kitüntették továbbá Dobos Menyhértet, a közmédia volt vezérigazgatóját, és a Magyar Érdemrend nagykeresztjének katonai tagozatát kapta Benkő Tibor volt honvédelmi miniszter, írja a Telex.