„Klubrádió
A lényeg

Pintér nem ment el a bizottsági meghallgatásra, Kósa szerint "ezer dolga van"

2/11/2022 13:18

| Szerző: Klubrádió

Rétvári Bencét küldte maga helyett a rendészeti és honvédelmi bizottság mai meghallgatására Pintér Sándor – írta az Atv.hu kedden. "Érthető, hogy a miniszternek ezer dolga van" – reagált Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke.

 

Azt írták: keddre, amikor szinte minden a közoktatásról szól a parlamenti vitanap, az ellenzéki kerekasztal és az EP oktatási delegációjának a Budapestee érkezése miatt, a rendészeti és honvédelmi bizottság meghívta Pintér Sándor belügyminisztert, hogy meghallgassák “a határvadász egységek személyi és szervezetei kérdéseiről, illetve a déli határszakasz védelmével összefüggő kérdésekről”

Novák Előd, a Mi hazánk képviselője a belügyminiszter távolmaradása miatt azt javasolta: vegyék le a bizottság napirendjéről most ezt a meghallgatást. "Érthető, hogy a miniszternek ezer dolga van" – reagált erre Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke, majd elkezdődött Rétvári meghallgatása. 

A Kósa Lajos által feltett szavazáson a bizottság tagjai 3 igennel, 6 nemmel arra voksoltak, hogy marad az első napirendi pont, és elkezdték Rétvári Bence meghallgatását a kérdésben a déli határszakasz védelméről és a határvadász egységekről.

Az Atv.hu szerint a belügyminiszter várhatóan a délutáni, a közoktatásról folyó vitán sem lesz ott a parlamentben.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Attila)