„Klubrádió
A lényeg

ATV: továbbra is csak Schadl, a sofőrje és R. van letartóztatva

3/02/2022 19:15

| Szerző: Klubrádió

A szerdai sajtóhírekkel szemben az ATV csütörtökön azt közölte: nem újabb három embert helyeztek előzetes letartoztatásba a Schadl-ügyben. A csatornának Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője azt mondta, hogy akikről szó van, azok eddig is letartóztatásban voltak, de a bíró ügy döntött, ezt nem hosszabbítja meg, hanem bűnügyi felügyeletet rendel el. Ezt viszont az ügyészség megfellebbezte, így újra letartóztatták őket. A hírek szerint ők Schadl György, a sofőrje és az iratokban R.-ként szereplő férfi.

A Schadl-Völner-ügy kapcsán a sajtóban az elmúlt 24 órában megjelent hírekkel ellentétben nem újabb három embert helyeztek előzetes letartoztatásba – ezt közölte az ATV.

„Ez a három személy, akinek a letartóztatásáról döntött most másodfokon a fővárosi törvényszék, korábban letartóztatásban volt, és időközben a nyomozási bíró úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a letartóztatásukat, hanem helyette bűnügyi felügyeletét rendeli el ennek a három személynek” – mondta az ATV Híradójának Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

Az ügyészség azonban fellebbezett a bírói döntéssel szemben, így az említett három személy a napokban ismét letartoztatásba került. Az ügyészség a csatorna kérdésére elmondta, Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezhet.

Frissítés: Nem került szabadlábra Schadl György, sem a sofőrje, illetve R. sem – közölte a hvg.hu-val Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője pénteken.