„Köszönjük,
A lényeg

Átmenetileg se került szabadlábra Schadl, három végrehajtó mehetett haza egy hónapra

4/02/2022 21:24

| Szerző: Klubrádió

Nem került szabadlábra Schadl György, sem a sofőrje, illetve R. sem – közölte a hvg.hu-val Szabó József Tamás, a Fővárosi Törvényszék sajtószóvivője. A szerdai és a csütörtöki sajtóhírek is ezzel ellentétesek voltak.

Három végrehajtó esetében döntött úgy a nyomozási bíró decemberben, hogy nem hosszabbítják meg a letartóztatást, hanem helyette bűnügyi felügyeletüket rendelik el.

Az ügyészség azonban sikeresen fellebbezett, így az említett három személy a napokban ismét letartóztatásba került, írja a hvg Szabó József Tamásra hivatkozva.

Szabó azt mondta, a három érintett tavaly december 24-én került bűnügyi felügyeletbe és körülbelül egy hónapig volt otthon. A gyanúsítottakra nyomkövetőt szereltek, a rendőrök pedig szúrópróbaszerűen ellenőrizték, hogy otthon tartózkodnak-e.

A bíróság február elején egy hónapra rendelte el a letartóztatásukat, mivel úgy találták, hogy fennállhat a veszélye annak, hogy befolyásolják a még zajló nyomozást. Március elején dönthetnek az esetleges meghosszabbításáról.

Mi jelent meg eddig?

Az ATV csütörtökön azt közölte: nem újabb három embert helyeztek előzetes letartoztatásba a Schadl-ügyben, akkor arról volt szó, hogy ők Schadl György, a sofőrje és az iratokban R.-ként szereplő férfi. Ezzel szemben az rtl.hu szerdán arról számolt be, hogy a bíróság további három embert helyezett előzetes letartóztatásba a Schadl-ügyben. A pénteki állás szerint egyik