„Köszönjük,
A lényeg

Átkeresztelte a Petőfi laktanyát Szalay-Bobrovniczky Kristóf

11/09/2023 12:43

| Szerző: Klubrádió

Minden anyának és feleségnek is üzent egyúttal.

A vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár laktanyája felveszi a dandár kötelékébe tartozó 32. Gyalogezredet 1741-ben megalapító Mária Terézia királynő nevét – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a Budaörsi úti, egykori Petőfi Sándor laktanya hétfői átnevezési ünnepségén.

A haderőfejlesztés eszközbeszerzései és szervezeti átalakításai kiemelten fontosak, amikor a szomszédságban háború dúl, és "fel kell készülnünk arra, hogy minden áron és bármilyen körülmények között ezt a háborút Magyarország határain kívül tartsuk" – tette hozzá. Ugyanakkor a hadsereg ereje a katonák lelkében van, ezért fontos, hogyan tekint magára a mai katona, mit tekint múltjának és hagyományának – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

A miniszter úgy fogalmazott: azzal, hogy Mária Terézia királynőről nevezték el a laktanyát, üzennek minden anyának és feleségnek, akik ma is azzal a "féltő szeretettel" engedik a haza védelmére gyermeküket, férjüket, ahogy azt Mária Terézia annak idején a testőreivel és katonáival tette. Szükségünk van erre a féltő és gondoskodó szeretetre a haza védelméhez – mondta.

(Via 24.hu)